Kertész András: „Sokan vannak, akik elkezdtek azon gondolkodni, hogyan lehetne másképpen csinálni az apaságot”

Kertész András coach, tanácsadó, az Apaidő című könyv szerzője volt a vendégünk új podcast-adásunkban, amiben beszélgettünk apaságról, szülői szerepekről, együtt töltött minőségi időről és egy különleges időszakról, az „apás szerdákról”.

Kertész András az akkor bölcsődés kisfiával vezette be egy évre az „apás szerdákat”, a „Dávid szerdákat”, egy különleges időszakot az életükben. Ezzel nagyjából egyidőben kezdett el írni azokról a gondolatokról és érzésekről, amiket megélt ez idő tájt: hogyan fedezte fel az apaságot, az elakadásait, az őszinte szembenézéseimet saját magával és ezzel az új szereppel az úton.

Vele beszélgettünk többek között ennek az időszaknak a tapasztalatairól, a folyamatról a tudatos jelenlétig, a minőségi időről, a közös élményekről, és apaságról, szülői szerepekről és mintákról.

A legújabb adást itt tudod meghallgatni:


A cikk megjelenése a Gyerekszoba.hu-n: 2024. április 30.

Link a cikkhez

További cikkek

Kertész András: Megint Dávid nap

2018-ban határoztam el, hogy minden szerdát a kisfiammal töltök, és nem dolgozom aznap. Ezeken a Dávid-napokon születtek az írások, amelyek később az Apaidő könyvben jelentek meg. Mindez régen volt. Azóta a kisfiú nagyfiú lett, a bölcsit iskolára cseréltük.

Tovább olvasom »

Az összes cikk megtekintése